Groenten
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2:
Maak alle groente schoon. Schil de aardappelen, winterpeen en pastinaak. En snijd dit samen en de courgette in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Meng het paprikapoeder met de olijfolie en meng door de groente. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat.
Dorade met viskruiden
Stap 1:
Maak het kruidenmengsel door alle ingrediënten te malen met behulp van een vijzel. Meng de gemalen kruiden met de olijfolie en breng op smaak met een snufje zout. Wrijf de dorades in met het kruidenmengsel en leg op de groente of eventueel een tweede met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2:
Gaar de groente en vis 25-35 minuten in de voorverwarmde oven. Zet tot slot de oven op grillstand en breng de temperatuur naar 200 °C en grill circa 5 minuten tot de huid van de vis knapperig is.
Turkse salade
Stap 1:
Doe de olijfolie, het sap van de citroen en een snufje zout in een kom. Meng goed door tot er een vinaigrette ontstaat. Snijd de cherrytomaten in vieren, de bosui in ringen en voeg toe aan de vinaigrette.
Stap 2:
Rasp de wortel. Snijd de ijsbergsla in reepjes, de komkommer en paprika in blokjes en meng dit met de tomaten en bosui in de vinaigrette.
Opmaak
Serveer de kruidige dorade met de ovengebakken groenten en Turksesalade.
0 reacties