Salade
Kook de aardappels in een pan met water en een beetje zout in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat ze uitwasemen tot ze lauw zijn. Halveer de aardappels en schep de aardappels in een ruime kom.
Kook de eieren in kokend water in circa 10 minuten hard en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren, snijd ze in partjes en bewaar voor de garnering.
Rooster de noten circa 4 minuten in een droge koekenpan.
Meng de crème fraîche, mosterd, gehakte kappertjes en het sap van de citroen door de aardappels. Snijd de bieslook fijn en roer door de aardappels. Maak de bladeren van de witlof en roodlof los en meng ze met de aardappelsalade.
Notenmayonaise
Splits de eieren en meng de eidooiers, azijn, mosterd, een beetje zeezout en peper uit de molen in een smalle beker die niet veel breder is dan de staafmixer. Schenk de druivenpit- en notenolie er langs. Zet de staafmixer in de beker, draai de staafmixer rond en trek langzaam omhoog. Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje in de koelkast.
Serveer de salade op ronde borden en verdeel de partjes ei erover.
0 reacties