De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse aardappel-witlof noten salade

15 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Franse aardappel-witlof noten salade

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Salade

Kook de aardappels in een pan met water en een beetje zout in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat ze uitwasemen tot ze lauw zijn. Halveer de aardappels en schep de aardappels in een ruime kom.

Kook de eieren in kokend water in circa 10 minuten hard en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren, snijd ze in partjes en bewaar voor de garnering.

Rooster de noten circa 4 minuten in een droge koekenpan.

Meng de crème fraîche, mosterd, gehakte kappertjes en het sap van de citroen door de aardappels. Snijd de bieslook fijn en roer door de aardappels. Maak de bladeren van de witlof en roodlof los en meng ze met de aardappelsalade.

Notenmayonaise
Splits de eieren en meng de eidooiers, azijn, mosterd, een beetje zeezout en peper uit de molen in een smalle beker die niet veel breder is dan de staafmixer. Schenk de druivenpit- en notenolie er langs. Zet de staafmixer in de beker, draai de staafmixer rond en trek langzaam omhoog. Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

 

Serveer de salade op ronde borden en verdeel de partjes ei erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker