De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

friese oranjekoek

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de sinaasappelsnippers in stukjes. Meng het ei met de suiker, boter, zelfrijzend bakmeel, 100 g sinaasappelsnippers, anijszaad en het water.

45 min (voor)bereidingstijd
Friese Oranjekoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de sinaasappelsnippers in stukjes.
Meng het ei met de suiker, boter, zelfrijzend bakmeel, 100 g sinaasappelsnippers, anijszaad en het water. Laat het deeg opstijven in de koelkast.
Bestuif het deeg met bloem en rol het uit in 2 plakken. Vet de bakvorm in en leg bakpapier op de bodem. Leg een plak deeg op de bodem, verdeel de amandelspijs erover en leg de volgende plak deeg erop.
Bak het deeg in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen

Amandelspijs
Maal de amandelen en suiker fijn en mix het eiwit erdoor.

Garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Meng de poedersuiker met het bessensap en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Snijd de randen van de taart eraf.
Spuit de slagroom op de taart en steek er sinaasappelsnippers en chocoladesnippers in.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker