Zoete aardappelpuree
- Verwijder de schil van beide aardappels en snijd in stukken.
- Vul de pan met water totdat de aardappels net onder staan. Voeg een beetje zout toe en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
- Verwarm de melk en de boter in een pan totdat de boter gesmolten is.
- Pureer de aardappels met de staafmixer. Voeg het melk-botermengsel in gedeeltes toe en pureer het geheel tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de puree in een spuitzak.
Garnituur
- Schil de wortels en halveer ze. Kook de worteltjes circa 2 minuten. S
- nijd de komkommer in blokjes. Snijd de radijs in plakjes.
- Verwijder de houtachtige uiteindes van de zeekraal.
Sinaasappel-hazelnootboter
- Verwarm de boter in een pan en laat deze licht bruin kleuren.
- Hak de hazelnoten en voeg toe aan de boter.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Breng op smaak met snuf grof zeezout.
- Voeg de worteltjes toe aan de sinaasappelboter en laat op laag vuur rustig doorwarmen totdat de coquilles klaar zijn.
Coquilles bakken
- Verwarm een grillpan voor.
- Snijd de coquilles horizontaal doormidden. Dep de binnenkant droog met keukenpapier en snijd deze kruislings in.
- Bestrijk de ingesneden kant met de olijfolie.
- Grill de coquilles op de ingesneden kant circa 1 minuut.
- Bestrooi de coquille aan de bovenkant met zeezout.
Opmaak
- Spuit een krans van aardappelpuree op de borden.
- Verdeel de komkommer en de zeekraal over de krans.
- Halveer de coquilles en leg 3 halve per persoon tegen de krans aan.
- Verdeel de worteltjes erover.
- Lepel de sinaasappel-hazelnootboter eroverheen.
- Steek een paar plakjes radijs ertussen.
- Garneer met kervel.
0 reacties