Gekonfijte eendenbout
-
Pluk de rozemarijn en ris de tijm. Pel de knoflook en vijzel het met de kruiden tot een pasta in de vijzel.
-
Bestrooi de eendenbouten met zout en peper en wrijf dit met de kruidenpasta in. Verwarm de pan en bak de eendenbouten aan tot ze een mooie bruine kleur hebben.
-
Verwarm in een diepe pan het ganzenvet tot 85 ºC. Gaar de aangebakken eendenbouten in het vet voor circa 6 uur zodat het vlees van het bot valt.
Witte koolsalade
-
Wel de rozijnen in de port (liefst een dag van tevoren).
-
Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels en snijd alle witte stukjes weg. Snij de partjes uit de sinaasappel en vang het sap op.
-
Snijdt of rasp de witte kool in dunne repen. Meng de kool met de sinaasappel in een schaal of kom.
-
Meng de salade en maak aan met de olijfolie, kummel en versgemalen peper en wat van het vocht van de rozijnen (port) en wat sinaasappelsap. Hak de peterselie en bestrooi de salade hiermee.
0 reacties