De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde druiven met rode wijnzabaione

Dit heerlijke nagerecht van geroosterde druiven met pecancrumble en rode wijnzabaione is de perfecte afsluiter van een geslaagd diner met vrienden.

45 min (voor)bereidingstijd
Geroosterde druiven met rode wijnzabaione

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Dit heerlijke nagerecht van geroosterde druiven met pecancrumble en rode wijnzabaione is de perfecte afsluiter van een geslaagd diner.

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Pecancrumble
Verwarm de oven voor op 195 °C. Hak de pecannoten fijn. Voeg bloem, basterdsuiker en boter toe en wrijf met de vingertoppen tot het kruimelig is. Verdeel het over een platte bakplaat bekleed met bakpapier. Bak in circa 11 minuten krokant in de oven. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten doosje.

Rode wijnsiroop
Haal met een dunschiller de schil van citroen. Breng de rode wijn met de helft van de suiker, citroenschil in een brede pan aan de kook en laat tot de helft inkoken. Haal de schillen eruit.

’s Avonds afmaken

Geroosterde druiven
Verwarm de oven voor op 195 °C. Was de druiven en haal ze inclusief steeltje van de tros. Leg ze op een platte bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze 10-12 minuten in de oven tot ze openbarsten. Dit is afhankelijk van de stevigheid van de druiven.

Rode wijn zabaione
Klop intussen met de gardes van de handmixer de eidooiers met de rest van de suiker tot een schuimig lichtgeel mengsel. Voeg het mengsel toe aan de rode wijnsiroop in de sauteuse. Klop op laag vuur met een garde in circa 3 minuten warm. Blijf continue stevig kloppen om te voorkomen dat de eidooiers roerei worden.

Opmaak bord
Verdeel de warme druiven over platte borden. Laat voldoende ruimte tussen de druiven en lepel de zabaione speels over de druiven en het bord. Strooi de crumble over het gehele bord en garneer met de basilicum.

Wijntip: Hét Italiaanse antwoord op champagne

De mousserende wijnen uit het Italiaanse gebied Franciacorta worden regelrecht vergeleken met de beste Champagnes. En dat is niet helemaal Italiaans chauvinisme. De wijn uit dit gebied gelegen in Lombardia (Noord-Italië) wordt ook met name gemaakt van de bekende Champagne druiven Chardonnay en Pinot Noir, of in dit geval, Pinot Nero. Franciacorta heeft intussen zelfs de meeste strenge regelgeving ter wereld op het gebied van mousserende wijnproductie. De kwaliteit van de mousserende wijnen uit dit gebied is prachtig en ze zijn vaak ook goedkoper dan de Franse Champagne. Dat is voor de echte bubbelliefhebbers natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker