Stap 1: Bladerdeegkransjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de amandelen. Kluts het ei.
Steek met de steker van 10 cm acht rondjes uit het bladerdeeg. Steek uit deze rondjes weer een rondje met de steker van 6 cm zodat je uiteindelijk 8 deegringen hebt. Leg 2 ringen op elkaar en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met geklust ei en bestrooi met stukjes amandel. Bak het bladerdeeg in circa 20-25 minuten mooi bros en laat ze afkoelen.
TIP van Rudolph:
De dichte rondjes bladerdeeg die je overhebt, kun je met de kransjes meebakken. Bestrijk deze met eistrijksel en bestrooi met pitten, nootjes of kruiden. Een heerlijke snack voor bij de borrel of een kop soep.
Stap 2: Zoete appelpartjes
Schil de appel, snijd in 4 partjes, verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukjes. Voeg de appelpartjes toe aan een pan en voeg net zoveel water toe totdat de appel net onderstaat. Voeg de suiker, sap van de citroen en kurkuma toe en breng het geheel aan de kook. Laat de appeltjes circa 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Roer de maïzena met een klein beetje koud water tot een papje en voeg al roerend toe aan de appelpartjes. Het vocht zal nu lichtjes binden waardoor de appelpartjes mooi gaan glanzen. Laat in het vocht afkoelen.
Stap 3: Vulling
Verdeel de roompaté in stukjes en pureer met de slagroom in een foodprocessor helemaal glad. Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de paté.
Wil je liever een vegetarische vulling? Vervang dan de paté door mascarpone.
Stap 4: Opmaak
Snijd de bladerdeegkransjes in de breedte doormidden.
Spuit de paté in een mooi motiefje op de onderkanten van het bladerdeeg. Zet de bovenkanten erbovenop en bestuif de kransjes heel lichtjes met poedersuiker voor een maximaal kersteffect.
Leg de gevulde kransjes midden op het bord en verdeel de glanzende appelpartjes en cranberrycompote erbij. Garneer met een takje kervel.
0 reacties