Deeg
Kneed bloem, zout, gist, water en een scheutje olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn Verhit olie in een pan, fruit de ui en de knoflook en bak de tomatenpuree mee. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Blus af met de rode wijn en kook tot saus dikte. Pluk de oregano. Laat de saus afkoelen en breng op smaak met oregano, zout en peper.
Vulling
Kluts de eieren. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de peperoni in stukjes. Halveer de paprika en de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en peper fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de rucola fijn.
Hete peperoni calzone
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rol het deeg uit en bestrijk de randen met ei. Verdeel de saus over de helft van het deeg, beleg de saus met de vulling en verkruimel de ricotta erover. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en vouw de randen om. Besmeer de bovenkant met ei en prik een paar gaatjes in het deeg. Bak de calzone, op een hete bakplaat, in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Deeg: Kneed bloem, zout, gist, water en een scheutje olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Tomatensaus: Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn Verhit olie in een pan, fruit de ui en de knoflook en bak de tomatenpuree mee.
0 reacties