Indisch stoofvlees
-
Snipper de ui, hak de knoflook en peper fijn en schil en rasp de gember. Meng in een kom de knoflook, ui, peper, gember, gemalen korianderzaad, kurkuma en laos met een scheutje zonnebloemolie tot een boemboe en zet opzij.
-
Snijd vervolgens de runderlap in blokjes en verwijder eventueel overtollig vet. Snijd niet al het vet weg want dat maakt het vlees mals.
-
Verhit in een ruime braadpan de boemboe. Voeg de runderlap toe en bak rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper en draai het vuur laag.
-
Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg vervolgens genoeg water toe zodat het vlees bijna helemaal onder water staat. Snijd de sereh in stukken. Voeg de limoenbladeren en sereh toe aan de pan.
-
Laat het vlees minimaal 2 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel van de pan en laat nog 1-2 uur inkoken. Serveer het Indische stoofvlees met partjes limoen en voor een volledige maaltijd met rijst en boontjes.
1 reactie