Krokante kip
-
Leg de kipfilet op een snijplank en snijd hem horizontaal doormidden. Snijd dunne repen van de kip.
-
Snijd de peterselie fijn. Kluts het ei los en meng met peper, zout en de peterselie. Paneer de kipreepjes in de bloem, ei en het paneermeel.
-
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipreepjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
Salade
-
Snijd de roseval aardappels in parten. Kook de roseval in circa 15 minuten in water met een beetje zout en laat ze uitdampen op een zeef.
-
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika’s in lange banen. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten.
-
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en olijven circa 3 minuten. Voeg de basilicum en de paprika’s toe. Bak circa 5 minuten.
-
Schep het mengsel uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Meng de afgekoelde aardappels met de sla en schenk de balsamicoazijn erover.
-
Vijzel de macadamianoten. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Bestrooi de salade met de macadamianoten en de Parmezaanse kaas en leg de kipreepjes erop.
0 reacties