Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels en de eieren. Breng een derde pan met water en zout aan de kook voor de broccoli.
De aardappels koken:
Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Afgieten en droog stomen.
De eieren koken:
Kook de eieren in 6-8 minuten hard. Laten schrikken en pel ze.
De broccoli koken:
Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Kook de broccoli met paprika in circa 3 minuten beetgaar. Afgieten en droog stomen.
De uienjus:
Pel de uien en snijd in ringen, pel de knoflook en snijd fijn. Breng 200 ml water aan de kook en los hierin het groentebouillon blokje op. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn,voeg de bloem toe en gaar deze onder constant roeren in circa 3 minuten. Schenk de bouillon op het uienmengsel. Laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
De 4 kleuren stamppot maken:
Laat de olijven uitlekken. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en bewaar het vocht, Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Hak de eieren fijn, of druk ze door een draadspaan. Stamp de aardappels fijn. Roer het ei, broccoli, paprika, olijven, zongedroogde tomaten en mozzarella door de stamppot. Maak smeuïg met de olie van de zongedroogde tomaatjes en breng op smaak met versgemalen peper en zout
0 reacties