Tomatensoep met gehaktballen
-
Snijd 1 boterham van het brood. Snijd de korsten eraf en pluk tot kruim. Doe het gehakt in een kom met het broodkruim, zout, peper, ei en mosterd. Kneed door elkaar en draai kleine gehaktballetjes.
-
Verwarm de bouillon en pocheer hierin de gehaktballen in circa 4 minuten gaar, tot ze gaan drijven. Haal ze uit de bouillon.
-
Snijd de soepgroenten in stukjes of neem de kant-en-klaar gesneden soepgroenten. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurier. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak zodat deze ontzuurt.
-
Schuim de bouillon af. Snijd de tomaten in stukken. Voeg toe aan de pan en bak. Voeg de soepgroenten toe en bak een paar minuten. Blus af met de bouillon.
-
Breng de soep tegen de kook aan. Voeg zout en peper toe en laat circa 25 minuten zachtjes koken. Zeef de soep boven een schone pan. Druk de groenten in de zeef aan met de bolle kant van een pollepel.
-
Doe de ballen en vermicelli in de soep. Verwarm tot de vermicelli gaar is (circa 5 minuten). Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen.
-
Snijd het brood in stukken en geef met roomboter om te besmeren bij de soep.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties