Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Koken van de aardappels:
Schil de aardappels en snijd in vieren
kook ze in circa 15 minuten gaar.
De spek en kapucijners:
Spoel de kapucijners af onder de kraan en laat ze uitlekken
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Snijd de speklapjes in reepjes.
Verwarm een pan. Bak hierin de speklapreepjes in circa 5 minuten goud bruin.
Voeg de uien toe en bak nog circa 5 minuten.
Voeg de kapucijners toe, roer goed door.
Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
De zoetzure groente:
Breng een pan aan de kook met een halve liter water, de azijn en suiker.
Schil de winterwortel in snijd deze in stukjes.
Schil de komkommer, halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
Voeg de groente toe aan de pan met azijn en suiker.
Kook in circa 3 minuten beetgaar en giet af.
De aardappels afgieten:
Giet de aardappels af en laat droog stomen.
De salade:
Schenk de yoghurt in de een schaal.
Schep de mosterd bij en een goede scheut olijfolie.
Snijd de augurken en radijs in blokjes.
Nu kan alles gemend worden van de dressing en meng dit met de sla.
Was en droog de sla goed. Meng de sla met de dressing
0 reacties