De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karamello's

45 min (voor)bereidingstijd
Karamello's

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boter, bloem en suiker tot een glad beslag. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen.

Vulling en glazuur
Verwarm de boter, melk en suiker op laag vuur tot de suiker opgelost is. Breng aan de kook en laat het mengsel circa 8 minuten op laag vuur al roerende inkoken tot een dikke karamel. Haal de pan van het vuur en meng de pecannoten en pistachenoten erdoor. Schenk de karamel over de bodem en laat opstijven in de koelkast.

Garneren
Smelt de chocolade au bain-marie, laat afkoelen en lepel over de karamel. Hak de pistache- en pecannoten fijn en druk ze in de karamello’s. Bestuif met poedersuiker. Snijd in rechthoeken van circa 4 x 12 cm.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker