Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Schenk het water in het kuiltje en los de gist erin op. Voeg suiker en boter toe en kneed beetje bij beetje de bloem en eventueel een scheutje olijfolie erdoor. Kneed tot een soepel deeg en laat in een kom, bestoven met bloem, circa 30 minuten rijzen.
Soezenbeslag
Breng in een pan de melk, water en boter aan de kook. Roer de bloem erdoor en laat, al roerende, circa 5 minuten garen. Schep de roux in een kom en roer het ei erdoor.
Vulling
Breng de bouillon aan de kook en kook de kip in de bouillon, op laag vuur, in circa 20 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat hem afkoelen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Blancheer de bonen, spoel ze koud en snijd ze in stukjes. Pel en snijd de banaan in plakjes en snijd de kip fijn.
Pindasaus
Pel en snijd de knoflook fijn. Breng water met knoflook, sap van een halve citroen, sojasaus, komijnpoeder, suiker en sambal aan de kook en roer de pindakaas erdoor. Kook de saus tot de juiste dikte.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak van circa 0,5 centimeter dik en steek er met de taartsteker cirkels uit. Leg de helft van de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de randjes met ei. Meng de vulling met de pindasaus en de helft van het soezenbeslag, de rest van het soezenbeslag wordt niet gebruikt, breng op smaak met zout en verdeel over de ingestreken cirkels deeg. Leg er een plak deeg op en druk de randen vast met een vork. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de broodjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Schenk het water in het kuiltje en los de gist erin op. Voeg suiker en boter toe en kneed beetje bij beetje de bloem en eventueel een scheutje olijfolie erdoor. Kneed tot een soepel deeg en laat in een kom, bestoven met bloem, circa 30 minuten rijzen.
0 reacties