De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

klassieke garnalencocktail

De klassieke garnalencocktail kan niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze versie van Rudolph is perfect voor de feestdagen en snel gemaakt!
25 min (voor)bereidingstijd
Klassieke garnalencocktail

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Een ouderwetse garnalencocktail met Hollandse garnalen? Daar kun je me op elk moment van de dag voor wakker maken. In dit recept leg ik je uit hoe je 'm maakt inclusief de klassieke cocktailsaus met mayonaise en ketchup."

Bereidingswijze

Mayonaise

  1. Voeg de eidooiers, sap van de citroen, mosterd, worcestersaus, peper en zout toe aan een kom. Klop met een garde en voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe, totdat de mayonaise gebonden is. 

Cocktailsaus

  1. Meng de ketchup, gembersiroop, cognac, sherry, cayennepeper en het citroensap door de zelfgemaakte mayonaise. 

  2. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de cocktailsaus. 

Garnalencocktail opmaken

  1. Spoel de garnalen af onder koud, stromend water en dep droog met keukenpapier. 

  2. Snijd de sla in reepjes. Schep een laagje cocktailsaus in de glaasjes. Verdeel de garnalen erover. Schep nog een laagje cocktailsaus op de garnalen. 

  3. Garneer met paprikapoeder, kervel (of peterselie) en een partje citroen. 

    Serveer warme toast met zachte boter bij de garnalencocktail. 

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker