De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kokosclafoutis met basilicumperen

180 min voorbereidingstijd
50 min kooktijd
Kokosclafoutis met basilicumperen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Basilicumperen
Breng de wijn met de suiker aan de kook. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Hak de basilicum en voeg samen met de peren toe aan de wijn. Kook de peren 4 minuten en laat ze circa 3 uur in het vocht afkoelen.

Kokosclafoutis
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de kokosmelk en de melk met de rietsuiker, vanillemerg, eieren en de bloem. Vet de taartvorm in. Snijd de peren in repen en leg ze trapsgewijs in de taartvorm. Schenk het eiermengsel over de peren en bestrooi met kokosrasp. Bak de clafoutis in circa 45 minuten gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker