Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Meng de bloem met de bakpoeder en de suiker. Meng in een andere kom het ei, melk en de boter. Meng dit met een garde door de droge ingrediënten. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de cakejes circa 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de cakejes afkoelen.
Vulling
Meng het diepvriesfruit met de abrikozenjam. Haal de cakejes uit de bakvorm en lepel met behulp van theelepel het binnenste uit de cakejes zodat er een soort kommetje ontstaat. Vul het kommetje met de fruitvulling.
Garnering
Maal de amandelen met de poedersuiker en het eiwit fijn tot marsepein. Kneed de marsepein met de hand goed door. Rol een klein beetje witte marsepein uit en steek daar met een spuitmondje oogjes uit.
Bewaar 100 gram marsepein en meng daar cacaopoeder door tot er donkere marsepein ontstaat. Meng het bietenpoeder met het bietensap tot een papje en kneed door de rest van de marsepein tot de marsepein egaal rood van kleur is. Bestrijk de cakejes met de abrikozenjam. Rol de rode marsepein dun uit en steek er 5 cirkels uit ter grootte van de cakejes en druk ze tegen de bodem van het cakeje aan. Kerf met een mes een streep over het midden van de marsepein.
Verwarm de olie in een pan en frituur de volkoren spaghetti circa 1 minuut. Breek in stukjes van 1,5 centimeter. Rol de donkere marsepein dun uit en steek er stippen uit met een gladde spuitmond. Maak van de donkere marsepein ook een mondje. Maak een lieveheersbeestje door de stippen, het mondje en de ogen op de rode marsepein te drukken. Druk de gefrituurde spaghetti in bovenkant van de cake met aan de bovenkant 2 bolletjes van donkere marsepein, dit zijn de voelsprieten.
0 reacties