De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linzensoep

Een heerlijke linzensoep zoals je die in Jordanië kunt krijgen!

60 min (voor)bereidingstijd
linzensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Makkelijk, lekker en vegetarisch! Dit basisrecept voor linzensoep is superlekker en onwijs makkelijk te maken. 

Bereidingswijze

  1. Week de linzen circa 4 uur in ruim water.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook.
  3. Giet de geweekte linzen af en voeg ze toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Voeg de kaneel en kardemom toe en bak alles kort aan.
  4. Snijd een plak van de citroen en snijd de rest in parten. Voeg het plakje citroen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat circa 45 minuten koken.
  5. Hak de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met partjes citroen en peterselie.

DOL OP SOEP? BEKIJK HIER DE 33 LEKKERSTE SOEPEN.

Is linzensoep gezond?

Jazeker! Linzensoep is lekker én gezond. Over smaak valt te twisten, maar dat linzen gezond zijn is een voldongen feit. Ze bevatten veel vezels en eiwitten, ijzer, zink, foliumzuur, thiamine en fosfor.

Kun je linzensoep bewaren?

Ja, linzensoep kun je op verschillende manieren bewaren. Hoewel de soep natúúrlijk het allerlekkerste smaakt wanneer deze vers is. De soep kun je zowel in de koelkast als in de vriezer bewaren.

Linzensoep bewaren in de koelkast 

Na het bereiden dien je de soep zo snel mogelijk af te koelen. Tip: dit kun je het makkelijkste doen door de soeppan in een bak met koud water of ijs te plaatsen. Wanneer de linzensoep is afgekoeld, zet je deze (afgedekt met folie) in de koelkast. De soep is op deze manier 1 tot 2 dagen houdbaar.

Linzensoep bewaren in de vriezer

Je kan soep ook invriezen. Dit is de perfecte methode als je veel soep hebt gemaakt. Na het bereiden dien je de soep zo snel mogelijk af te koelen. Tip: dit kun je het makkelijkste doen door de soeppan in een bak met koud water of ijs te plaatsen. Schenk vervolgens de soep in kleine vershoudbakjes en plaats ze in de vriezer. De soep is op deze manier 3 maanden houdbaar. Als je de linzensoep wilt opeten, laat deze dan eerst ontdooien in de koelkast. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker