- Week de linzen circa 4 uur in ruim water.
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook.
- Giet de geweekte linzen af en voeg ze toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Voeg de kaneel en kardemom toe en bak alles kort aan.
- Snijd een plak van de citroen en snijd de rest in parten. Voeg het plakje citroen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat circa 45 minuten koken.
- Hak de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met partjes citroen en peterselie.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
linzensoep
Een heerlijke linzensoep zoals je die in Jordanië kunt krijgen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Makkelijk, lekker en vegetarisch! Dit basisrecept voor linzensoep is superlekker en onwijs makkelijk te maken.
Bereidingswijze
Is linzensoep gezond?
Jazeker! Linzensoep is lekker én gezond. Over smaak valt te twisten, maar dat linzen gezond zijn is een voldongen feit. Ze bevatten veel vezels en eiwitten, ijzer, zink, foliumzuur, thiamine en fosfor.
Kun je linzensoep bewaren?
Ja, linzensoep kun je op verschillende manieren bewaren. Hoewel de soep natúúrlijk het allerlekkerste smaakt wanneer deze vers is. De soep kun je zowel in de koelkast als in de vriezer bewaren.
Linzensoep bewaren in de koelkast
Na het bereiden dien je de soep zo snel mogelijk af te koelen. Tip: dit kun je het makkelijkste doen door de soeppan in een bak met koud water of ijs te plaatsen. Wanneer de linzensoep is afgekoeld, zet je deze (afgedekt met folie) in de koelkast. De soep is op deze manier 1 tot 2 dagen houdbaar.
Linzensoep bewaren in de vriezer
Je kan soep ook invriezen. Dit is de perfecte methode als je veel soep hebt gemaakt. Na het bereiden dien je de soep zo snel mogelijk af te koelen. Tip: dit kun je het makkelijkste doen door de soeppan in een bak met koud water of ijs te plaatsen. Schenk vervolgens de soep in kleine vershoudbakjes en plaats ze in de vriezer. De soep is op deze manier 3 maanden houdbaar. Als je de linzensoep wilt opeten, laat deze dan eerst ontdooien in de koelkast.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Travel
In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties