De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maan-en-sterrenkoekjes

Deze heerlijke maan-en-sterrenkoekjes met witte sinaasappelchocolade zijn de ideale delicatesse voor bij de koffie of thee!

60 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Maan-en-sterrenkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, vanillemerg en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 ÂșC. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte. Steek er een (halve)maan en sterren uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koeken afkoelen.

Kraters
Maal de rijstcrisps met het maanzaad fijn in de keukenmachine. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng door de gemalen rijstcrisps en leg met een eetlepel hoopjes op de maan. Druk een kuiltje in het hoopje tot een soort krater. Zet de koek circa 5 minuten in de koelkast.

Sinaasappelchocolade
Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng met het sinaasappelsap en de kurkuma. Smeer een laagje sinaasappelchocolade over de sterrenkoekjes en zet ze circa 15 minuten in de koelkast of 5 minuten vriezer.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker