Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, vanillemerg en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 ÂșC. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte. Steek er een (halve)maan en sterren uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koeken afkoelen.
Kraters
Maal de rijstcrisps met het maanzaad fijn in de keukenmachine. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng door de gemalen rijstcrisps en leg met een eetlepel hoopjes op de maan. Druk een kuiltje in het hoopje tot een soort krater. Zet de koek circa 5 minuten in de koelkast.
Sinaasappelchocolade
Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng met het sinaasappelsap en de kurkuma. Smeer een laagje sinaasappelchocolade over de sterrenkoekjes en zet ze circa 15 minuten in de koelkast of 5 minuten vriezer.
Deze heerlijke maan-en-sterrenkoekjes met witte sinaasappelchocolade zijn de ideale delicatesse voor bij de koffie of thee!
0 reacties