Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer met de mixer de boter, vanillemerg en de basterdsuiker luchtig. Roer het ei en de eidooier door het botermengsel. Meng de bloem met bakpoeder en zout. Kneed het bloemmengsel beetje bij beetje door de boter tot er een egaal deeg ontstaat en rol het deeg tot een pil. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de pil in circa 30 gelijke plakjes en rol de plakjes tot bolletjes. Verdeel de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met je handpalm iets plat. Druk met je vinger een kuiltje in het deeg. Roer de jam los en lepel de jam in de kuiltjes. Bak de koekjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
makkelijke jamkoekjes
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties