De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marokkaans brood

Dit Marokkaanse, platte brood wordt ook wel aghroum, khobz of kessra genoemd. Het brood heeft een lichte textuur en is ideaal om te gebruiken om te dippen. 

150 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
marokkaans brood

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

"Dit Marokkaanse brood op basis van semolina bak je gemakkelijk in je eigen oven. Geen broodmandje of speciale spullen voor nodig."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Meng de bloem met de semolina. Maak een kuiltje in het midden en leg er de gist in. Schenk wat lauwwarm water op de gist en los hem een beetje op. Sprenkel de olie over de bloem en strooi het zout erover. Let op dat er geen zout bij de gist komt.

  2. Meng de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel en voeg al knedend het overige lauwwarme water toe. Let op dat het deeg niet te plakkerig wordt.
    Kneed in circa 20 minuten tot een soepel en zacht deeg.

  3. Verdeel het deeg in 2 porties en laat het afgedekt met een dubbelgevouwen tafellaken of theedoeken op een tochtvrije, warme plek rijzen en verdubbelen qua volume. Dit duurt circa 1,5 uur.

  4. Bestuif je aanrecht met bloem (je kunt het brood al op de bakplaat doen). Leg een portie gerezen deeg op je aanrecht en druk het met bebloemde handen plat tot een rond brood van circa 3 centimeter dik. Herhaal met het andere gedeelte van het deeg.

  5. Laat de broden afgedekt met een tafellaken of theedoeken nogmaals circa 30 minuten op een tochtvrije, warme plek rusten en licht rijzen.

  6. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Prik met je vinger een stoomgaatje in het midden van de broden, als een soort naveltje, en prik ze enkele keren in met een vork. Klop het ei los in een kom en strijk de broden lichtjes in. Bestrooi met sesamzaad.

  7. Bak ze één voor één in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  8. Serveer het brood met diverse garnituren zoals mooie fruitige olijfolie, olijven, amlou en kaymak.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker