De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mexicaans lepelbrood

Laat je verrassen met dit heerlijke hartige Mexicaanse broodgerecht!

70 min (voor)bereidingstijd
Mexicaans lepelbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Mexicaans lepelbrood
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de chorizo in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de lente-uien in ringen. Breng het water aan de kook, voeg de polenta toe en laat al roerend circa 30 seconden doorkoken. Haal de pan van vuur en roer de boter, melk en de eieren door de polenta. Voeg de maïskorrels, chorizo, paprika, kidneybonen en lente-ui toe. Meng goed door en schenk het beslag in de ingevette bakvorm. Bak het brood in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

Tip
Als je een brosser en hoger brood wil, voeg dan een theelepel bakpoeder toe.

Guacamole
Snijd de peper fijn en pluk en snijd de koriander fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn en meng de peper, koriander en de crème fraîche erdoor. Serveer de guacamole bij het brood.

Mexico

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker