De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

orecchiette alle cime di rapa (pasta met italiaanse broccoli)

Rooster de noten en de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal samen met de ansjovis en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine. Voeg langzaam de olijfolie toe tot er een mooie crème ontstaat.

30 min (voor)bereidingstijd
Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Notencrème
Rooster de noten en de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal samen met de ansjovis en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine. Voeg langzaam de olijfolie toe tot er een mooie crème ontstaat.

Orecchiette alle cime di rapa
Kook de orecchiette volgens de bereidingswijze van de verpakking. Snijd de cime di rapa in stukjes van circa 1 centimeter en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd van de orecchiette toe.

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paprika’s circa 1 minuut. Voeg de knoflook en peper toe en bak kort mee. Voeg de ansjovis toe en laat de ansjovis smelten. Breng op smaak met een beetje zout en roer er een lepel kookwater van de pasta door.

Giet de orrecchiette en raapsteeltjes af en laat goed uitlekken.

Serveren
Verdeel de orecchiette alle cime di rapa over borden en serveer de paprika en de notencrème erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker