Notencrème
Rooster de noten en de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal samen met de ansjovis en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine. Voeg langzaam de olijfolie toe tot er een mooie crème ontstaat.
Orecchiette alle cime di rapa
Kook de orecchiette volgens de bereidingswijze van de verpakking. Snijd de cime di rapa in stukjes van circa 1 centimeter en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd van de orecchiette toe.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paprika’s circa 1 minuut. Voeg de knoflook en peper toe en bak kort mee. Voeg de ansjovis toe en laat de ansjovis smelten. Breng op smaak met een beetje zout en roer er een lepel kookwater van de pasta door.
Giet de orrecchiette en raapsteeltjes af en laat goed uitlekken.
Serveren
Verdeel de orecchiette alle cime di rapa over borden en serveer de paprika en de notencrème erbij.
Rooster de noten en de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal samen met de ansjovis en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine. Voeg langzaam de olijfolie toe tot er een mooie crème ontstaat.
0 reacties