Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd in plakken van circa 0,5 centimeter. Pel en halveer een derde van de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en knoflook in 3 minuten goudbruin. Schep de courgettes uit de pan. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde koekenpan. Pel en pers de knoflook uit. Fruit de knoflook met de kappertjes en voeg de courgette toe. Pluk en hak de peterselie fijn en roer door de courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer door de courgette. Halveer de snoeptomaatjes, voeg toe en gaar 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de mozzarella in blokjes. Roer de pasta door de saus en roer de blokjes mozzarella erdoorheen zodat ze beginnen te smelten.
Salade
Pel en snipper de ui. Halveer de snoeptomaatjes. Laat de tonijn uitlekken. Pluk en hak de peterselie. Meng de ui, tomaten, peterselie, kappertjes en tonijn door elkaar en druppel de balsamicoazijn en olijfolie erover. Halveer de limoen en breng de salade op smaak met het sap van een halve limoen, een beetje zout en peper.
0 reacties