- verwarm de oven voor op 200°C
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de penne.
Courgette marineren
- Schil de courgettes in dunne plakken met behulp van een kaasschaaf.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne ringen.
- Was de citroen en rasp de helft van de schil over de courgette. Halveer de citroen, pers 1 helft uit over de courgettes en meng de peper erdoor.
- Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie.
- Laat de courgettes circa 15 minuten marineren.
Pasta en de kabeljauw
- Kook de penne in circa 10 minuten gaar.
- Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper. Leg de filets in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak de filets in circa 10 minuten gaar in de oven.
- Giet de penne af, laat een beetje kookvocht erin, voeg een scheutje olijfolie toe en roer de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.
Lichtpikante courgettesalade
- Was, pluk en droog de sla.
- Verdeel de sla en courgetteplakken in een schaal.
- Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in plakjes. Voeg de tomaatjes en mozzarella toe aan de salade.
- Hak de bieslook fijn en voeg toe.
- Besprenkel de salade met de overgebleven marinade van de courgette.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan en strooi ze over de salade.
0 reacties