De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pastasaus met gehakt

Schil en snijd de wortel in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en hak de steeltjes fijn. Verhit olie in een pan en rul het gehakt.

40 min (voor)bereidingstijd
Pastasaus met gehakt

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schil en snijd de wortel in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en hak de steeltjes fijn. Verhit olie in een pan en rul het gehakt. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de bleekselderij en paprika in blokjes. Voeg de groente, basilicumsteeltjes en de tomatenpuree toe en bak kort mee. Snijd de tomaten in vieren. Voeg de tomaten toe en blus af met de witte wijn. Laat de saus circa 30 minuten, zonder deksel op de pan, zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vlak voor het serveren de basilicumblaadjes toe.

Serveer met pasta naar keuze. 

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker