Meng de asem tamarinde met water. Snijd de makrelen in tweeën en doop ze onder in het asemwater. Verhit een pan met een laag olie van circa 2 cm. Bak de makreel krokant in circa 7 minuten. Laat uitlekken op een zeef. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de rawits grof en maal ze samen met de ui, knoflook en kemirinoten fijn in de foodprocessor. Verhit een pan met een dun laagje olie en fruit het mengsel circa 2 minuten. Voeg de limoenbladeren, bouillonblokjes en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Bedek een ovenschaal met een groot stuk aluminiumfolie, leg de makreel erin en giet het gebakken mengsel erover. Vouw de aluminiumfolie dicht en bak de pepesan circa 45 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.
Serveren
Serveer de pepesan met gekookte witte rijst en groenten.
0 reacties