De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pepesan van oma mary

45 min voorbereidingstijd
35 min (voor)bereidingstijd
Pepesan van Oma Mary

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Meng de asem tamarinde met water. Snijd de makrelen in tweeën en doop ze onder in het asemwater. Verhit een pan met een laag olie van circa 2 cm. Bak de makreel krokant in circa 7 minuten. Laat uitlekken op een zeef. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de rawits grof en maal ze samen met de ui, knoflook en kemirinoten fijn in de foodprocessor. Verhit een pan met een dun laagje olie en fruit het mengsel circa 2 minuten. Voeg de limoenbladeren, bouillonblokjes en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Bedek een ovenschaal met een groot stuk aluminiumfolie, leg de makreel erin en giet het gebakken mengsel erover. Vouw de aluminiumfolie dicht en bak de pepesan circa 45 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.

Serveren
Serveer de pepesan met gekookte witte rijst en groenten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker