De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peren-brietaart met walnoten en honing

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van brie, peer en walnoten in deze heerlijke hartige taart!

75 min (voor)bereidingstijd
Peren-brietaart met walnoten en honing

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg‹
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette bakvorm ermee. Bestrijk de rand van het deeg met water en maak er met je duim en wijsvinger een gekartelde rand van. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling
Verwarm de oven op 180 ÂșC. Meng het ei met de eidooiers, de room, de melk en de walnotenolie. Snijd de brie in plakjes. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes. Verdeel de peren en de brie over het deeg. Schenk het eimengsel erop en verdeel er de walnoten over. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart lauwwarm. Bedruip voor het serveren met de honing.

Tip
Om zeker te zijn van een krokante bodem, kun je de deegbodem bestrooien met een dun laagje paneermeel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker