De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pistache meringue, yoghurt en vijgentruffel

120 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Pistache meringue, yoghurt en vijgentruffel

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meringue
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Hak de pistachenootjes fijn. Halveer de citroen. Maak de kom en de gardes van de keukenmachine vetvrij met een halve citroen. Splits de eieren. Klop de eiwitten op halve kracht schuimig. Voeg een derde van de suiker toe en klop verder op een iets hogere stand. Voeg weer een derde van de suiker toe en klop tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de suiker toe en klop op de hoogste stand tot het schuim stevige pieken vormt en je tegemoet glanst. Dit duurt circa 5 minuten. Schep er snel de gezeefde maïzena en de pistachenootjes door. Verdeel het schuim naar eigen wens over de bakplaat: vorm hoge, grillige bergjes schuim of maak kleine lage plakjes of 1 grote ronde. Droog de meringue circa 2 uur in de oven. Bestrooi de afgekoelde, droge meringue eventueel met wat gezeefd poedersuiker voor een mooi laagje.

Yoghurt met pistachekaramel
Hak de pistachenootjes grof. Karamelliseer de suiker in een koekenpan en voeg de pistachenootjes en een snufje zout toe. Snijd de abrikoosjes in hele dunne reepjes. Voeg toe en meng goed door. Serveer de yoghurt in schaaltjes. Schep de pistachekaramel en abrikoosjes erop en druppel de honing eroverheen.

Pistache-vijgentruffel
Rooster het anijszaad in een droge koekenpan. Snijd de vijgen grof, schep in een kom en prak fijn. Hak de helft van de pistachenoten grof en meng door de vijgen. Voeg het anijszaad toe en de rasp van een citroen. Voeg het sap van de citroen toe tot je een stevige massa hebt. Maal de overige pistache fijn in een vijzel en strooi op een bord. Maak van het vijgenpistache-mengsel bolletjes en rol ze door de fijngemalen pistache.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker