Pompoenpasta
-
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
-
Schil de pompoen. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in gelijke stukken.
-
Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
Stappenplan
-
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de merguezworst in stukjes.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en de merguezworst circa 2 minuten. Voeg de pompoen, venkel en de paprika toe en bak circa 5 minuten.
-
Ris en hak de rozemarijn fijn. Roer de tomatenblokjes en de rozemarijn door de groente.
-
Breng het geheel aan de kook en laat met deksel op de pan circa 5 minuten goed doorkoken. Roer de pasta door het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper.
-
Giet de pan leeg in een met olie ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties