De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rigatoni con melanzane e pomodori secchi

Een eenvoudig pastagerecht met aubergine en gedroogde tomaten.

30 min (voor)bereidingstijd
Rigatoni con melanzane e pomodori secchi

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en bewaar een pollepel van het kookvocht. Wel de gedroogde tomaten circa 5 minuten in warm water. Snijd de bosui in smalle ringen. Pel en hak de knoflook grof. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de bosui, knoflook en peper. Snijd de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dik en bak mee. Breng op smaak met zout. Snijd de gewelde tomaten in kleine stukjes en voeg samen met het water toe. Stoof op laag vuur 5 tot 10 minuten tot de aubergines gaar zijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de kleine pan. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Roer de basilicum, pasta en pijnboompitten door de aubergines. Roer de ricotta en het bewaarde kookvocht van de pasta erdoor.

Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en een takje basilicum.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker