De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paprikasoep

Paprikasoep is zo'n recept waarvan je bijna vergeet dat je het kunt maken. Zonde! Want deze vegan paprikasoep is verdomd simpel. En - niet onbelangrijk - staat binnen 30 minuten op tafel. 

30 min voorbereidingstijd
paprikasoep in een kommetje

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Oma's paprikasoep wordt tussen klassiekers als tomatensoep en pompoensoep vaak over het hoofd gezien. Tijd om daar verandering in te brengen!"

Bereidingswijze

Paprikasoep

  1. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes. Verwijder de uiteinden van de wortel en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de aardappel en snijd in stukjes.

  2. Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak alle groente met de rozemarijn circa 5 minuten.

  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten koken. Draai het vuur laag en verwijder de rozemarijn.

  4. Maal de groenten fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Verdeel de paprikasoep in kommen en serveer met basilicum.

Hoe maak je paprikasoep dikker?

Je maakt paprikasoep dikker door meer groenten toe te voegen (of minder water), aardappel toe te voegen of maizena of bloem te gebruiken.

paprika's snijden truc

Kun je paprikasoep invriezen?

Je kunt paprikasoep, wanneer afgekoeld invriezen of bewaren in de koelkast. Ingevroren is de soep drie maanden goed, in de koelkast tot 3 dagen. 

aspergesoep bewaren koelkast

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

3 reacties

Volgens mij is 200 gram vermicelli echt teveel, heb extra soep gemaakt om het iets dunner te krijgen
Fieke Kortbeek
02-03-2024
de basis is erg lekker, kruiden en smaak kan je altijd op eigen wijze doen. maar de hoeveelheid vermicelli is echt veel te veel. het wordt dan een soort van pastasoep, veel te dik. ondanks dat ik er nog zo`n halve liter extra water aan heb toegevoegd! De helft van de vermicelli is waarschijnlijk al te veel, maar meer dan genoeg.
Debora Nieland
05-03-2024
Hi!

Bedankt voor je tip. Wij hebben het recept herzien en aangepast.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
14-03-2024

Ook lekker