Stap 1: Rodebietensoep
Snijd de wortels, bleekselderij en de bieten in stukken. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui grof. Verhit de olie in een soeppan en bak het mosterd-, venkel- en komijnzaad circa 1 minuut. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de biet toe en bak circa 5 minuten op laag vuur. Schenk de bouillon erbij en laat circa 15 minuten zachtjes koken.
Stap 2: Groene-kruidenroom
Pluk de kruiden. Houd een paar blaadjes apart en snijd de rest grof. Pureer de kruiden met de zure room glad met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 3: Afmaken soep
Pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Schep een lepel kruidenroom in de soep. Bestrooi met peper en zout. Garneer met de achtergehouden kruidenblaadjes.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties