De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph’s cupcakes

Wel de krenten circa 1 uur in warm water. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de pecannoten circa 8 minuten en hak in stukjes. Smelt de boter. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, en de speculaaskruiden.

60 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Rudolph’s cupcakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cupcakes
Wel de krenten circa 1 uur in warm water. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de pecannoten circa 8 minuten en hak in stukjes. Smelt de boter. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, en de speculaaskruiden. Meng ei, melk en gesmolten boter door het droge mengsel. Spatel de krenten en de gehakte pecannoten erdoor. Verdeel de cupcakevormen over de cupcaketray. Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag. Bak de cupcakes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Cranberrycompote
Breng de cranberries met de suiker en het water aan de kook. Kook in circa 15 minuten tot een compote en laat afkoelen.

Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter. Breng de rest van de melk samen met het vanillemerg en de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met het scheutje melk en de bloem los. Giet de warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een egale botercrème. Roer de afgekoelde cranberrycompote erdoor.

Rendierkoekjes
Verwarm de oven voor op 200 C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Zeef de bloem boven het aanrecht en maak er een kuiltje in. Meng in het kuiltje poedersuiker, ei en boter. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een egaal deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van circa 5 millimeter dikte. Steek koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.

Tip: als je restjes deeg overhoudt, kun je dit invriezen om later nog eens te gebruiken.

Garnering rendierkoekjes
Kneed de marsepein met bietensap en bietenpoeder tot een egaal roze kleur. Draai kleine bolletjes van de marsepein voor het neusje van de rendieren. Smelt de chocolade au bain-marie en schep deze in een cornetje van bakpapier. Spuit met de chocolade een gewei en oogjes op de afgekoelde rendierkoekjes. Roer de poedersuiker met water tot een spuitbaar glazuur en plak het marsepeinen neusje hiermee vast.

Opbouw cupcakes
Schep de cranberry-botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit rozetten op de cupcakes. Garneer de cupcakes met de rendierkoekjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker