Rundvleesspiesjes
- Snijd het rundvlees in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pluk en hak de koriander. (houd de helft apart voor de salade)
- Meng in een kom het rundvlees, koriander, sap van de citroen, knoflook en peper. Laat het vlees circa 10 minuten marineren
- Laat de satéprikkers weken in een glas met water.
- Verwarm een grillpan.
- Rijg de blokjes vlees aan de satéprikkers en gril de spiesjes om en om in circa 4 minuten gaar.
Ovenaardappels
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Was en snijd de aardappels in plakken van circa 2 centimeter dik.
- Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met olijfolie, chilivlokken, ras el hanout en zout.
- Bak de aardappels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Gepofte paprikasalade
- Snijd de gepofte paprika’s in reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Meng in een kom de koriander en alle ingrediënten voor de salade.
0 reacties