Sabayon met druiven
Was de druiven en verdeel ze over 4 diepe borden of glazen. Klop de dooiers met de suiker en de champagne in een hittebestendige kom met de mixer lichtgeel en romig. Breng in een pan een laagje water tegen de kook aan, draai het vuur laag en plaats de kom met het champagnemengsel erboven. Het water mag de kom niet raken. Klop het mengsel in circa 10 minuten tot een gebonden en schuimig geheel. De sabayon is gaar als u met de garde een acht door de massa trekt en deze blijft liggen. Schenk de sabayon over de druiven en serveer direct.
Suikerbroodstaafjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de korsten over de lengte van het suikerbrood zodat de zijkanten recht zijn. Snijd het brood in plakken van 1 cm dik. Snijd de ze in brede repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter en strijk de repen ermee in. Zet ze circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Was de druiven en verdeel ze over 4 diepe borden of glazen. Klop de dooiers met de suiker en de champagne in een hittebestendige kom met de mixer lichtgeel en romig. Breng in een pan een laagje water tegen de kook aan, draai het vuur laag en plaats de kom met het champagnemengsel erboven.
0 reacties