De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

siciliaanse viscouscous

120 min (voor)bereidingstijd
Siciliaanse viscouscous

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Couscous
Roer het zout door het lauwwarme water en meng door de couscous. Snijd de peper fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de peterselie fijn. Hak de amandelen fijn. Meng de amandelen, peper, kaneelstokjes, laurier, knoflook, ui en peterselie door de couscous. Meng de olijfolie erdoor. Snijd de citroen in plakjes en roer de helft door de couscous. Strooi in het bovenste deel van een couscouspan de couscous en leg de resterende plakjes citroen op. Vul de onderste pan met ruim water en stoom de couscous afgesloten met een deksel in circa 1 uur gaar.

Vis
Hak de amandelen. Verhit olie in een grote pan. Pel en snijd de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Bak de ui met de knoflook en amandelen circa 5 minuten op laag vuur. Voeg de laurier, kaneelstokjes, water, zout, tomatenpuree en kop en graat van de vis toe. Laat dit circa 30 minuten trekken met een deksel op de pan. Zeef de bouillon en laat nog circa 5 minuten inkoken. Voeg de stukken vis met vel toe en gaar 10 minuten.

Serveer
Meng de couscous met een deel van de ingekookte bouillon en laat circa 15 minuten afgedekt intrekken. Houd de rest van de bouillon warm.

Serveer de lauwwarme couscous met de vis en de rest van de hete bouillon in een kommetje erbij.

Tip: Lekker met veel gegrilde venkel erbij!

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker