- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de haricots verts.
- Laat het filodeeg langzaam ontdooien.
Groentemix voor de strudel
- Kook de quinoa in een pan met water en zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts.
- Kook de haricots verst in circa 6 minuten gaar.
- Giet ze af, spoel ze koud en dep ze droog.
- Halveer de spitskool. Verwijder de stronk en snijd de bladeren in reepjes.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
- Voeg de spitskool toe en roerbak circa 5 minuten mee. (Voeg eventueel een scheutje water toe.)
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de kool uit de pan, laat hem goed uitlekken en meng de kool met de haricots verts.
- Hak de cashewnoten grof en voeg ze toe aan de groente.
Groentestrudel maken
- Vet een ovenschaal in met olie.
- Verdeelde quinoa over de schaal en schep het groentemengsel erover.
- Rol het filodeeg voorzichtig uit en bestrijk met olie. Leg er weer een vel deeg op en besmeer met olie. Herhaal dit nog een keer.
- Schik het filodeeg over de ovenschaal.
- Bestrijk de bovenkant met olie en bestrooi met sesamzaadjes.
- Bak de strudel in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
Bosuitjessaus
- Maak de bosuien schoon. Snijd ze in schuine ringen van circa 1 centimeter.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Verwarm een scheut olie in een pan en bak de bosuien en tomaatjes circa 3 minuten.
- Blus af met balsamicoazijn en voeg een scheutje water toe.
- Stoof de saus op laag vuur, met deksel op de pan, circa 4 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties