Crumble
Verwarm de oven voor tot 120°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verkruimel het roggebrood. Bak de spekjes op laag vuur uit en meng met het roggebrood. Laat circa 30 min drogen in de oven.
Snertsaus
Stap 1:
Kook de spiterwten in circa 30 min met 500 ml water en het bouillonblokje gaar.
Stap 2:
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de speklappen in ca 15 min. goudbruin en gaar. Snijd daarna in blokjes.
Stap 3:
Pureer de spliterwten tot een gladde saus met de staafmixer en breng op smaak met chilipoeder. Roer de gesneden speklappen door de saus.
Stamppot
Stap 1:
Schil voor de stamppot de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook gaar in ca 25 min. Gaar de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking of gaar mee met de de aardappels.
Stap 2:
Schil de knolselderij en de winterwortel en snijd in kleine blokjes. Was de prei en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten in circa 10 min. gaar. Voeg daarna de vinaigrette toe.
Stap 6:
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer de groenten erdoor. Snijd de rookworst in plakjes.
Opmaak
Stap 1:
Stoom de mini-wortels en mini-prei in circa 3 min. gaar en meng ze met de boter.
Stap 2:
Doe de stamppot in een steker in het midden van het bord. Verwijder de steker. Schep de snertsaus rondom de stamppot en zet de plakjes worst tegen de stamppot aan. Bestrooi met de crumble. Garneer met de mini-wortels en de viooltjes.
Benieuwd naar andere recepten uit de Smaak van Nederland? > Bekijk hier de recepten
0 reacties