Rijstsalade
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
-
Rooster de amandelen in een droge pan in circa 5 minuten goudbruin.
-
Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
-
Giet de reuzenbonen af. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Snijd de olijven in ringen.
-
Meng in een grote kom de koude rijst, amandelen, rode ui, paprika’s, komkommer, reuzenbonen, chorizo, olijven, de rode wijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
-
Schil en snijd de sinaasappel in plakken. Verhit een klontje boter in een pan en bak de sinaasappel met de suiker circa 6 minuten tot de suiker is opgelost.
-
Serveer de gebakken sinaasappels bij de Spaanse rijstsalade.
0 reacties