Spaghetti alla carbonara con verdure
Kook de spaghetti een minuut korter dan volgens de bereidingswijze op de verpakking. De pasta wordt nog verwarmt in de saus en wordt anders te gaar. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en bleekselderij. Snijd alle groente met een dunschiller in slierten. Snijd de bacon in kleine blokjes. Verhit boter in de pan, bak de bacon 2 minuten en haal uit de pan. Bak de groentelinten in de pan van de bacon en voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe. Stoof de groente in circa 4 minuten gaar.
Splits het ei. Kluts het eigeel met de room en de melk. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Giet de pasta af en roer door de groente. Laat de pasta op laag vuur staan. Voeg het roommengsel toe aan de pan, verwarm 1 minuut op laag vuur en roer de resterende Parmezaanse kaas erdoor. Pluk en hak de peterselie fijn. Schep de pasta op borden, garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.
Insalata pomodorini
Halveer de tomaatjes. Voeg de olijfolie en de oregano toe. Breng op smaak met een beetje zout en een snufje peper.
Een heerlijk pastagerecht met bacon en groentelinten van wortel en bleekselderij geserveerd met een tomatensalade.
0 reacties