De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stamppot paksoi

Een keer iets anders proberen? Deze stamppot paksoi smaakt heerlijk en staat al binnen een half uur op tafel.

30 min (voor)bereidingstijd
Stamppot paksoi

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

De aardappels

Schil de aardappels en snijd ze door de helft. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Het gehakt bakken:

Pel en snipper de ui grof. Verhit olie in een wok en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en roer los. Kruid het gehakt met de sambal en roer goed door. Bak het gehakt op middelhoog vuur in circa 10 minuten bruin.

De champignons bakken:

Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit een pan met een scheutje olie en bak hierin de champignons op hoog vuur in circa 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper.

De paksoi bakken:

Maak de bladeren van de paksoi los en was ze goed. Snijd het wit in kleine stukjes. Snijd het groen in zo dun mogelijke reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en stoof hierin het wit en groen van de paksoi in circa 3 minuten zacht.

De stamppot:

Aardappels afgieten, droog stomen en pureren. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan licht bruin. Roer warme melk, samen met pinda’s, paksoi en gehakt door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveren de stamppot met de gebakken champignons.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker