Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels
Schil de aardappels en snijd ze door de helft. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
Het gehakt bakken:
Pel en snipper de ui grof. Verhit olie in een wok en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en roer los. Kruid het gehakt met de sambal en roer goed door. Bak het gehakt op middelhoog vuur in circa 10 minuten bruin.
De champignons bakken:
Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit een pan met een scheutje olie en bak hierin de champignons op hoog vuur in circa 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper.
De paksoi bakken:
Maak de bladeren van de paksoi los en was ze goed. Snijd het wit in kleine stukjes. Snijd het groen in zo dun mogelijke reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en stoof hierin het wit en groen van de paksoi in circa 3 minuten zacht.
De stamppot:
Aardappels afgieten, droog stomen en pureren. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan licht bruin. Roer warme melk, samen met pinda’s, paksoi en gehakt door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveren de stamppot met de gebakken champignons.
0 reacties