Viskoekjes
Laat de koolvis ontdooien en uitlekken op een zeef. Hak de vis fijn. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de korst van de boterhammen en snijd het brood in kleine blokjes. Meng de vis met het sjalotje, 1 ei, broodblokjes, mosterd, citroenrasp en een beetje zout en versgemalen peper. Vorm kleine koekjes van het vismengsel. Kluts 2 eieren los in een kom. Wentel de viskoekjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de viskoekjes om en om in circa 6 minuten gaar. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd de citroen in vieren.
Avocadosalade
Meng in een kom de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd en een beetje zout en versgemalen peper. Halveer de cherrytomaten. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in plakken. Giet de bonen af en spoel ze schoon. Snijd de bieslook fijn. Meng de cherrytomaten, avocado, bonen, bieslook en veldsla door de dressing.
Serveren
Verdeel de viskoekjes en avocadosalade over de borden. Serveer een partje citroen bij de viskoekjes.
0 reacties