Biscuit
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de boter. Klop het eiwit luchtig met de helft van de suiker. Maal de amandelen met de resterende suiker fijn. Meng in een kom het amandelmengsel met de bloem, cacaopoeder, eieren en de boter. Meng er een lepel eiwit door en spatel het cacaomengsel door de rest van het eiwit. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten gaar. Snijd een lange baan uit de plak biscuit en steek er met de kleinere taartvorm 2 cirkels uit.
Zachte nougatine vulling
Rooster de noten in de oven en laat ze afkoelen. Week de gelatine in ruim koud water. Klop met de mixer het eiwit en de suiker luchtig. Kook de honing tot 130 °C. Schenk de honing bij het eiwit en klop tot het eiwit lauwwarm is. Klop de slagroom lobbig en hak de noten. Los in een pannetje de gelatine met aanhangend water op en roer de gelatine door het eiwit. Spatel de noten, de sinaasappelschil en de slagroom door het eiwit.
Bekleed de springvorm met het cellofaanfolie en zet de baan biscuit tegen het cellofaanfolie aan. Leg een cirkel biscuit op de bodem van de springvorm. Schenk de helft van de mousse erin en leg er nog een plak biscuit op. Besprenkel met rum en verdeel de rest van de mousse over de vorm. Strijk de bovenkant van de mousse recht. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf en rooster de noten. Laat de noten afkoelen. Haal de taart uit de vorm en verwijder het cellofaanplastic. Garneer de taart naar wens met de slagroom, sinaasappelschillen en noten en bestuif met cacaopoeder.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
zachte nougatinetaart
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties