- Verwarm de oven voor op 220°C
- Leg bakpapier op de bakplaat.
Het deeg:
- Roer bloem met gist en suiker met een garde door elkaar.
- Voeg het water en zout toe.
- Kneed het tot een soepel deeg.
- Laat circa 10 minuten rusten.
- Dit is genoeg deeg voor 1 normale pizza en 3 kinderpizza’s of 2 normale pizza’s.
De tomatensaus:
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Meng de tomatenblokjes met de knoflook en Italiaanse kruiden.
De pizza:
- Rol de helft van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
- Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
- Halveer de cherrytomaatjes
- Snijd de courgette in dunne plakken
- Beleg de pizza met de courgette en cherrytomaatjes
- Bak de pizza in circa 12-15 minuten goud bruin in de oven.
- Snijd de vijgen in partjes.
- Was en droog de rucola goed.
- Beleg de pizza met de seranoham, vijgen en rucola.
- Besprenkel de pizza met balsamico azijn
Bodem kinderpizza:
- Rol 1/6 van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
- Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
- Snijd de ingrediënten voor het beleg.
- Laat de kinderen zelf hun pizza beleggen met de gesneden ingrediënten.
Voorbeeld kinderpizza maken:
- Beleg de pizza met zwarte olijven als ogen
- Gebruik een gehalveerd cherrytomaatje als neus
- Gebruik in reepjes gesneden paprika als mond
Afbakken kinderpizza:
- Bak de pizza in circa 12-15 minuten goud bruin in de oven
- Garneer af met bieslook als snorharen, basilicumblaadjes als oren en reepjes appel als haar.
0 reacties