Zoete kusjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de bakmargarine, met een handmixer in een grote kom, samen met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de maizena, bloem en bakpoeder. Roer het bloemmengsel door het botermengsel. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe.
Kneed goed tot het deeg soepel is en voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Dek het deeg af met een schone, vochtige theedoek en laat 10 minuten rusten.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een halve centimeter dik. Steek met de stekerring de koekjes uit. Deze vormen de boven- en onderkant van de kusjes.
Leg de rondjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.
Breek de kokosnoot en rasp de kokos met een fijne rasp. Bestrijk ieder koekje met jam en druk het tweede koekje erop. Smeer vervolgens de zijkanten in met jam en rol het kusje door de geraspte kokos.
Vruchtenyoghurt
Schep de yoghurt in het staafmixerbakje. Voeg de bessen toe en pureer kort tot een grove vruchtenyoghurt.
Laat je verrassen door deze heerlijke Argentijnse kusjes met bessenyoghurt!
0 reacties