- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in plakjes en kook ze in circa 8 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
Cajun ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in gelijke stukken.
- Verwarm de boter in een pan en fruit de ui, knoflook en cajunkruiden circa 2 minuten. Voeg de paprika’s en de bleekselderij toe en bak circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak de bloem in circa 2 minuten gaar. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Roer de mascarpone erdoor en rasp de helft van de Parmezaanse kaas erboven. Roer goed door en laat circa 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Verdeel de aardappels over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het cajunmengsel erover, rasp de resterende kaas erover en bestrooi met de helft van de peterselie. Bak de cajun ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
- Verdeel de cajun ovenschotel over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen.
1 reactie