Brood
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rooster het brood in de oven, op een met bakpapier beklede bakplaat, 7 minuten.
Eieren
- Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
- Giet ze af en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren en snijd in stukken.
Spinaziesoep
- Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Pluk de blaadjes koriander, houd deze apart voor de garnering en hak de steeltjes fijn. - Bak een kwart van de spinazie tot deze geslonken is, schep in een kom en herhaal dit tot alle spinazie gebakken is.
- Verhit een scheutje olie in de pan van de spinazie en fruit de ui, knoflook en stelen van de koriander circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met komijnpoeder en peper.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Verdeel de soep over de borden, verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de blaadjes koriander, pijnboompitjes en ei over de soep.
- Rooster de sneetjes boerenbrood en serveer bij de soep.
0 reacties