De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arretjescake

Arretjescake is een Nederlandse cake met chocolade, boter, cacao en koekjes. Een oer-Hollands recept en onweerstaanbaar lekker!
30 min voorbereidingstijd
180 min wachttijd
Arretjescake

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

"Deze arretjescake met gesmolten chocolade en boter heb je zó gemaakt. Even in de koelkast zetten en je kunt 'm serveren bij de koffie."

Bereidingswijze

Arretjescake

  1. Smelt de boter met de de chocolade. 

  2. Vet een cakevorm in met boter en leg er bakpapier in. 

  3. Meng de boter met de basterdsuiker en cacaopoeder. Breek de koekjes erboven, schenk de chocolade erdoor en roer goed door. 

  4. Schep het mengsel in een cakeblik en druk goed aan. Laat de cake circa 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd de cake in plakken.

    Zin in nog meer lekkere cake? Bekijk hier onze overheerlijke cake recepten

Is arretjescake typisch Nederlands?

Ja, arretjescake is een typisch Nederlands gerecht gemaakt van biscuits, cacaopoeder, boter (of een andere vetstof) en suiker dat wordt samengeperst. 

Miniatuur

Hoelang moet arretjescake opstijven?

Arretjescake moet minimaal 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast, al is een hele nacht beter. Zo wordt de arretjescake steviger en makkelijker te snijden. 

Miniatuurvoorbeeld

Waarom gebruik je ei in arretjescake?

Voor een arretjescake zonder ei gebruik je bovenstaand recept. Je kunt ei toevoegen om de ingrediënten beter te binden en de smaak voller te maken. Let dan wel op dat jonge kinderen, ouderen en zwangere vrouwen het niet mogen eten. 

Arretjescake

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker